četrtek, 18. april 2013

2. Medvode, 3. Zbilje; Svetje


Na super lep pomladni dan (drugi letošnji pravi pomladni dan) smo se s Tino in Martino odpravile na Zbiljsko jezero, ki leži v Zbiljah, nedaleč od Medvod. Seveda smo ta izlet izkoristile za obisk nekaj krajev ob poti, še več pa smo jih (hote ali ne) izpustile. Prav vsak dan znova me preseneti koliko naselij se lahko nahaja na malem koščku zemlje. 
Iz Ljubljane (spodobilo bi se, da bi kmalu na vrsto prišla tudi fotka z oznako Ljubljane, ampak zaenkrat še raziskujemo teritorij in ugotavljamo s katere strani Ljubljana izgleda najlepša :D) smo se podale proti Medvodam in se nato peš odpravile proti Zbiljam. Prvo naselje s tablo katerega smo se slikale (Martina, hvala za fotke!) pa niso bile Medvode, temveč naselje, ki nas je kar malo presenetilo ob poti  - naselje Svetje. Tina, ki se mi je z veseljem in navdušenjem pridružila pri misiji V vsako slovensko naselje, zagotovo ni pričakovala, da bo njena prva fotka pred vasjo Svetje. :) Vesela sem, da nam je prišlo na pot kar nekje sredi Medvod, kjer ga nismo pričakovale. Ker smo se odpravljale iz Medvod, smo to seveda izkoristile tudi za fotografiranje ob tabli Medvode, nato pa smo se podale proti Zbiljam. Zbiljsko jezero je res super, verjetno pa je k lepemu ambientu največ pripomoglo že skoraj poletno sonce.


 SVETJE (17. 4. 2013, Občina Medvode)
Po podatkih Statističnega urada RS se je naselje Svetje leta 1980 priključilo naselju Medvode in s tem prenehalo obstajati kot samostojno naselje. Svetja tako ne bom vključila v odštevanje 6031-ih slovenskih naselij. 


2. MEDVODE (17. 4. 2013, 5106 prebivalcev, Občina Medvode)
 Medvode ležijo 12km severozahodno od Ljubljane in so center Občine Medvode.
Turistična zveza Medvode: http://www.tzm.si/

3. ZBILJE (17. 4. 2013, 814 prebivalcev, Občina Medvode)
Zbilje so zagotovo najbolj znane zaradi Zbiljskega jezera, ki je seveda zelo vredno obiska. Ljubiteljem labodov iz Ljubljane zagotovo ni treba vse do Bleda, da bi uživali v njihovi ošabni eleganci :)

Hvala sopotnicama za super dan!

...še 6028 naselij...


1 komentar:

  1. Skrbnik spletnega dnevnika je odstranil ta komentar.

    OdgovoriIzbriši